Rajtaütés-sorozat Miskolcon: három dílert és fogyasztót kaptak el

Megosztás

Ellenük büntetőeljárást is indított a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) miskolci osztálya. A rajtaütéssel több mint ezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozták meg. A különböző típusú drogok feketepiaci értéke meghaladja a 8 millió forintot.

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci osztálya aprólékos felderítőmunka révén azonosított egy kábítószerek kereskedésével foglalkozó bűnbandát. Elfogásukra a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársaival közösen szerveztek akciót, ami 2023. június 16–19. között zajlott – számolt be róla a police.hu.

Elsőként az egyik vásárlót fogták el az egyik miskolci utcán pár perccel azt követően, hogy 6,3 gramm kokaint adott át neki a díler. A nyomozók ezt az általa használt gépkocsi középső konzoljában találták meg.

Másodjára a díler, O. Attila és egy újabb miskolci fogyasztó kezén kattant a bilincs. Bár a vásárló a drogot eldobta, az mellette landolt a fűben, mikor elfogták: 13 g kokain és 15 g marihuána.

Az akció után a díler miskolci lakását is átkutatták a nyomozók, ahol összesen 618 g marihuánát, 158 g kokaint, 112 g hasist, valamint 23 ecstasy tablettát, illetve 870 ezer forintot foglaltak le. A férfinak esélye sem volt tagadni, hogy egy cégben lévő ügyvezetői ténykedése mellett drogkereskedelemmel is foglalkozik.

A rajtaütés O. Attila két felső kapcsolatának elfogásával folytatódott. N. Martint Alsónémediben, míg Sz. Imrét Budapesten kapták el a nyomozók. N. Martin munkahelyi öltözőszekrényéből kábítószerrel szennyezett fémtál és digitális mérleg került elő, míg Sz. Imre fővárosi lakásához tartozó pincéből 32 gramm marihuána. Ennek a csomagolása ugyanolyan volt, mint annak a kábítószernek, amit O. Attilától foglaltak le a nyomozók. Így nem volt kérdés, hogy a két férfi kapcsolatban áll egymással.

Az akciósorozat utolsó állomása H. Máté miskolci lakása volt. A férfitól a nyomozók 18 gramm kokaint foglaltak le. Ez a drog O. Attilától származott. Ezenkívül a lakásban találtak egy golyós, illetve egy sörétes lőfegyvert, valamint az ezekhez tartozó lőszereket is. Tekintve, hogy a lőfegyverek tárolását nem erre a címre adták ki, és a tárolásuk nem volt rendeltetésszerű, ezért azokat a lőszerekkel együtt a nyomozók lefoglalták, majd a Miskolci Rendőrkapitányság Idegenrendészeti Osztályának továbbították a további intézkedések megtétele okán.

Az akció során elfogott hat személy közül hármat kábítószer-kereskedelemmel, hármat kábítószer birtoklásával gyanúsított meg a KR NNI. O. Attilát, N. Martint és Sz. Imrét bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatásukat, amit időközben a Miskolci Járásbíróság el is rendelt.

A nyomozás az illegális bizniszben részt vevő esetleges további tagok azonosításával tovább folyik, így nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör a jövőben bővülni fog.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek